понеделник, 24 март 2014 г.

Ръжен хляб с кисело мляко

Необходимите продукти :

140 мл. вода
140 мл. кисело мляко
225 гр. ръжено брашно
225 гр. бяло брашно
2 с.л. зехтин
3 ч.л. мед
2 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. суха мая
2 с.л. семена / моите са смес от ленено семе,слънчогледови и тиквени семки,пшенични или овесени трици,сусам /

Тези, които използват хлебопекарна знаят, че във формата първо се слагат течните съставки, 

солта, подсладителя и тогава брашното и маята.Моята хлебопекарна е Moulinex и за тази рецепта използвам програма за пълнозърнест хляб, за 750 гр. на средно изпечена коричка.
Който предпочита по-неизпечен, може да пробва на най-ниската степен.Програмата при мен е около 3.40 минути.При последното месене вадя бъркалките, защото в противен случай трудно се изваждат от вече изпечения хляб.
Вместо ръжено може да използвате типово, но с ръженото става по-вкусен.
Опитайте го!





Няма коментари:

Публикуване на коментар