понеделник, 12 май 2014 г.

Домашни банички

По стара бабина рецепта...
Продукти :

600-650 гр. брашно
2 яйца
1 ч.ч. вода
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
2 ч.л. сол
200-250 гр. сирене


Приготвяне :




Пресейте брашното със солта и направете кладенче.В него счупете двете яйца.
Оцета разтворете във водата и налейте, добавете олиото и започнете да месите.Тестото трябва да е меко, но да не лепне.След като го омесите добре, разделете на 8 топки.Всяка от тях разточете на кръг, около една педя.Подреждайте един върху друг, като ги намаслявате.Последният лист не се маже.Започнете да разточвате, докато се получи тънък лист.Върху половината натрошете сиренето и прегънете другата половина отгоре.Запечатайте добре с вилица по края.След това нарежете на малки парчета с помощта на чиния / за да може краищата да се слепят добре /.Оставете за 10-на минутки да престои и може да започвате с пърженето.Ако баничките не се надигат, значи тестото ви е твърде дебело.Разтеглете внимателно с ръце / по възможност без да разлепяте краищата /
Пържете в повечко олио.
Хапвайте докато са топли.Делят се на пластове и се топят в устата.
Чудесни са!!!








Няма коментари:

Публикуване на коментар