вторник, 15 април 2014 г.

Шпецле с пилешко и гъби

Продукти :

250 гр. пилешко / филе или обезкостено бутче /
250 гр. гъби
2 кисели краставички
250 мл. течна сметана
250 гр.шпецле
50 гр. бяло вино
1 бр. тост гауда
зехтин или олио за запържване
мащерка,сол и черен пипер за овкусяване
1 стрък пресен лук
50 гр кашкавал

Приготвяне :

Нарежете пилешкото месо на тънки ивички и сложете със зехтина да се пържи.След 10-тина минутки добавете и гъбите.

Подправете с мащерката, черния пипер и овкусете на сол.Залейте с бялото вино и като се поизпари, налейте сметаната.За да посгъстите соса, сложете гаудата.
Сварете шпецлето за 10-на минути в подсолена вода.Отцедете и залейте с готовият сос.
Отгоре настържете кашкавала и поръсете с наситнения пресен лук.
Това е!За половин час е готово.Насладете се на това вкусно блюдо!








Няма коментари:

Публикуване на коментар