четвъртък, 15 май 2014 г.

Топки яхния с доматен сос

Продукти :

500гр. кайма
2 глави лук
1-2 моркова
1/2 консервирани домати
2 с.л. ориз
3 с.л. брашно
2-3 с.л. олио
1-2 дафинови листа
1-2 зърна бахар
черен и червен пипер, сол, чубрица, магданоз

Приготвяне :

Нарежете лука и моркова и запържете в олиото.Леко бланширайте ориза и смесете с каймата.

Добавете чубрица и черен пипер.Оформете на малки топки и оваляйте в част от брашното.
Подсолете зеленчуците и сложете червения пипер и останалото брашно.Разбъркайте и залейте с чаша топла вода.Добавете доматето и когато клокне, сложете топките и останалите подправки.
Оставете за 20-30 минути да поври на слаб огън и сложете наситненият магданоз.




Няма коментари:

Публикуване на коментар