четвъртък, 5 юни 2014 г.

Спагети със сос болонезе

Дъщеря ми обожава тези спатети и вкъщи ги приготвяме редовно.В повечето случаи за по наситен вкус използвам фикс на  "Маги", но пожеже
соса става малко, добавям и домати от буркан.

Ето и рецептата :

1 пак. фикс за спагети болонезе
1/2 буркан консервирани домати
1 малка глава лук
1-2 скилидки чесън
300 гр. кайма
1 в.ч. вино / червено /
пресен босилек, черен пипер и зехтин
1/2 пак. спагети по избор
кашкавал за поръсване

Приготвяне :


В малко зехтин нарязваме наситнените лук и чесън.Добавяме каймата и бъркаме, докато стане на трохи.Подсоляваме и пържим каймата до получаването на златист цвят.Налейте малко от виното и леко изпарете.Добавете доматите и оставете да поври .Следва разтвореният фикс във виното и вода според указаното общо количество течност на опаковката.Поръсете с черен пипер и оставете соса да се посгъсти.Преди да смъкнете от огъня, подправете с пресния босилек.
Спагетите се сваряват в посолена вода и после прехвърлете към соса.Ако ви се стори доста
гъсто, добавете от водата в, която сте варили спагетите.Сервирайте спагетите топли с настърган пармезан или кашкавал.

Разкошни са! Да ви е сладко!!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар