четвъртък, 5 юни 2014 г.

Мекици

Тези мекички ги забърках на бързо в хлебопекарната, защото тесто е доста лепкаво, а и
нямах време да  чакам да втасва само.Аз го започнах на око, но понеже се получи много добре, реших да запиша пропорциите.И понеже ползвах неразпечатан пакет брашно, претеглих остатъка и разбрах какво количество е влязло в тестото.Пуснах хлебопекарната на програма тесто и оставих да го подгрее.Тестото увеличи двойно / че и повече / обема си и стана много шуплесто.
Разтеглях мекичките с добре намазнени ръце, и да не забравя, сложих в тестото и една подправка, която една позната ми носи от Турция.Там е много разпространена, казва се "нигела" и я използват в различни тестени изделия.

 Ето все пак и продуктите :

700 гр. брашно
1 и 1/2 ч.л. сол
1 с.л. захар
1-2 с.л. олио
около 450 мл. топла вода
1 ч.л.нигела





Няма коментари:

Публикуване на коментар