неделя, 16 март 2014 г.

Задушени картофки с копър и чесън

Най-добре се получава с пресни дребни картофки, които само измивате и подсушавате добре.


Тяхната ципа е достатъчно тънка и крехка и се получава чудесна хрупкава коричка.
Ако не разполагете с такива, става и с по-едри,които се нарязват на кубчета.Около 700-800 гр.картофи са достатъчни за гарнитура на 3 порции.Използвайте незалепващ дълбок съд с капак.Налейте олио, колкото да покрие дъното и сипете подсушените картофи.Подсолете ги и сложете капака.Запържвайте на по-силен котлон / например 7 от 9 /без да ги отхлюпвате.
През 1-2 минутки раздрусвайте съда, като добре придържате капака.Не бъркайте, защото ще се разкашкат.След като свалите от котлона овкусете със счукан чесън, лимонов сок и копър.



Няма коментари:

Публикуване на коментар