неделя, 27 април 2014 г.

Канелени охлювчета

За тестото :

80 гр. краве масло
3 ч.ч. брашно (450 гр.)
1 яйце и 1 жълтък
1 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.л. сол
1 пак. суха мая

За плънката :

3/4 ч.ч. мусковадо (кафява захар)
60 гр. краве масло
1 и 1/2 с.л. канела
стафиди

За глазурата :

1:1 захар и вода

Приготвяне :
Затоплете леко прясното мляко и в него разтворете захарта и маята.Добавете яйцето и размекнатото масло.
Пресейте брашното със солта и започнете да месите .Отначало сместа е доста лепкава.Получава се много меко тесто.Оставете го в покрит съд да втаса, докато два
пъти увеличи обема си.Смесете мусковадото с размекнатото масло и канелата.Когато тестото е готово набрашнете леко плота и разточете тестото на правоъгълник с дебелина 6-7 мм.Разнесете върху него сладката смес и поръсете със стафиди.Завийте тестото на дългата страна и нарежете на парчета по около 2-3 пръста.Подредете в тава върху хартия за печене на разстояние едно от друго и оставете за 20-тина минути.Смесете жълтъка с 2 с.л. пр.мляко и намажете охлювчетата.Печете в загрята на 190 градуса фурна за 20-25 минути.Докато се пекат, пригответе сиропа за глазиране.Смесете 50-60 мл. вода със същото количество захар и сварете, докато се посгъсти.Като извадите охлювчетата от фурната, оставете ги да поизстинат и намажете със захарният сироп.

Добър апетит!!!








Няма коментари:

Публикуване на коментар