понеделник, 7 април 2014 г.

Бухтите на Криси

Бухтичките са по-рецепта на майка ми, но Криси / дъщеря ми /
 така се увлече по-тях и стана такъв специалист, че сега само тя ги прави и винаги стават страшно вкусни.За да си ги приготвите са ви нужни следните продукти :

около 800 гр. брашно / в зависимост от големината на яйцата и млякото може да варира /
2 яйца
около 2/3 коф. кисело мляко
1 равна ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
4-6 с.л. захар
1-2 с.л. олио
1 ч.л. оцет

В тази рецепта почти всичко е на око и сами ще си намерите точния баланс, но в общи линии

е това.В купа разбийте 2-те яйца, добавете млякото, содата, оцета и бъркайте докато сместа стане пухкава.Много е важно всички продукти да са със стайна температура.
Сложете солта, захарта и олиото  в сместа.Пресейте брашното, направете кладенче в него и сипете  яйчената смес.Започнете да месите и постепенно добавяйте брашно, докато получите меко тесто.Покрийте го и оставете за 20 минути да почине, за да може лесно да се разточи.Ударете 20-тина пъти тестото в дървен плот, разделете го на две и разточете до дебелина около 4-5 мм.
Пържете в повечко олио,за да може бухтичките да  се надуват.Стават леко сладникави, така че ако не искате да преобладава сладкия вкус, намалете количеството захар.Може да ги хапвате със сиренце, конфитюр, мед или с каквото друго ви харесва.Дори и само натурални са си много вкусни. 








Приятно хапване!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар