четвъртък, 10 юли 2014 г.

Пълнени тиквички

Продукти :

2-3 тиквички
1 голям домат / без сърцевината /
2 яйца
250 гр. сирене
1 кубче зеленчуков бульон
5-6 с.л. галета
черен пипер, копър, сол
кашкавал / може и пармезан / за поръсване


Приготвяне :

Срежете тиквичките на две по дължина.Издълбайте вътрешността / най-лесно става с лъжица /и я нарежете на кубчета.
Прехвърлете в купа и подсолете.Изчакайте и след това отцедете отделеният сок.Смесете ги с яйцата и сиренето.Оформените ладийки поръсете с натрошеният бульон и сложете във фурната, леко да се запекат.Към получената смес добавете копър, черен пипер, нарязаният на кубчета домат и галетата.Напълнете тиквичките и върнете обратно във фурната за 15-20 минути на 200 градуса.Поръсете с настърган кашкавал или пармезан, а може и комбинация от двете и оставете да получи загар.Тиквичките трябва да останат леко хрупкави, така че не ги гответе прекалено дълго.



Няма коментари:

Публикуване на коментар