събота, 17 май 2014 г.

Агнес

Този лесен сладкиш, майка ми приготвяше много често, когато бях малка.Реших да си припомня детството... Ето и продуктите :

1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. смлени орехи
4 яйца
120 гр. краве масло
8 гр. бакпулвер
кората на един лимон
1 ч.ч. пудра захар


Приготвяне :

Разделете белтъците от жълтъците.Белтъците разбийте със захарта на пяна.Към тях
добавете смлените орехи, размекнатото масло, лимоновата кора и брашното с бакпулвера.Готовата смес изсипете в намаслена и набрашнена тавичка и печете на 180 градуса за 20-тина минути.
Жълтъците и пудрата захар разбийте на крем и намажете вече охладеният сладкиш.Върнете във фурната на 60 градуса за 10-15 минути, за да стегне.





Няма коментари:

Публикуване на коментар