четвъртък, 29 май 2014 г.

Бишкотена торта с рикота и ягоди

Продукти :

250 гр. рикота
120 гр. сладкарска сметана
100 гр. пудра захар
2 пак. бишкоти
100-200 гр. ягоди
ромова есенция
какао за поръсване
прясно мляко за потапяне

Приготвяне :

 С помощта на миксер изварата се разбива със захарта до гладък крем, като бъркайки  се добавя и ароматът.

Отделно се разбива сметаната и се прибавя и тя. С  дървена лъжица или шпатула се обърква с много внимателни движения отдолу нагоре  до обемен, пухкав крем, който се слага в хладилник да се постегне. Бишкотите се потапят за кратко в прясно мляко и се редят в поднос.Намазват се добре с крема и се гарнират с нарязаните на филийки ягоди.Поръсват се с какао и всичко се повтаря до изчерпване на продуктите. Прибира се в хладилник за около 2 - 3 часа, преди да се консумира.Тортата не става много голяма, така че ако искате повече може да удвоите продуктите.

Рецептата е на Николина Караколева от блога и "За хората и пиците".

Няма коментари:

Публикуване на коментар